top of page

Bluestimes/Jag som uppfödare

68468720_2605069559754227_2647351642923466752_n.jpg
19756653_2037020503225805_3318754347441650378_n.jpg

Min uppfödning: 

Vad kan du förvänta dig av mig som uppfödare? 

Bluestimes Two är en FCI godkänd kennel, även godkänd av både NKK och SKK. 

Jag försöker i all möjliga mån och min bästa förmåga alltid vara tillgänglig och behjälplig för mina valpköpare. 

Som uppfödare försöker jag vara din bästa support, svara på dina frågor och funderingar eller bara vara ett stöd. 

 Vara tillgänglig med ett brett kontaktnät för bästa möjliga kunskap och att kunna bidra med egna erfarenheter och kunskap med en hyfsat lång erfarenhet.  Vi arrangerar även kenneltreffer vart år och även andra arrangemanger  för våres valpköpare emellom.

Våra hundar som används i avel: 

Alla våra hundar väljs ut med stor omsorg, temprament, hälsa och rastyp är viktigt för mig att vidhålla. Hundarna skall ha fyllt minst 2 år för att brukes i vår avel.

Alla hundarna hälsotestas enligt de hälsotester som finns tillgängliga och är för rasen ett krav av de olika organisationerna för rasen (rasförening, NKK,SKK och AKC) 

Vi röntgar för HD,AD (höfter och armbågar) 

De som används i avel ögonlyses de år  de skall användas i avel och då passar vi även på att patellaundersöka (knän)

Vi DNA testar alla hundar för full raspanel plus eventuella nya tester som kommer med åren. 

Vi använder i förstahand  hundar med A eller B höfter. 

De flesta av våra hundar är även utställda, detta för att få en “second opinion” utifrån för att veta att vi verkligen avlar på en bra rastyp 0ch att de följer ras standarden.

 Alla våra hundar gör någon typ av aktivitet för att jag verkligen skall kunna utvärdera deras temperament och vad man behöver tänka på inför eventuell parning. Det är viktigt för mig att det blir en så god “match” som det bara kan bli. 

Våra hundar skall i största möjliga mån vara en mycket god rasrepresentant både i typ, hälsa och temperament. 

Hos oss kan du oftast träffa bägge föräldrarna då jag har de flesta hanarna i min ägo enbart för att jag i största möjliga mån vill kunna bilda mig en genuin uppfattning om hundarnas temperament , goda sidor och “dåliga” sidor. 

Mitt mål: 

Jag föder i första hand upp för min kärlek till denna helt fantastiska ras och viljan att dela med mig av den så fler skall få lära känna och uppleva denna otroligt arbetsvilliga clown, en ras som inspirerar med sin enorma personlighet och otroliga familjekärlek. Detta är en otroligt kul ras som vart en är en speciell individ som sprider många skratt , kärlek och glädje. 

Men mitt mål är att föda upp en mycket god rasrepresentant, frisk, sund, med bra temperament och en härlig vilja att vara med på allt. Men framför allt att få vara en högt älskad familjemedlem! 

bottom of page