top of page

Bluestimes/Jag som uppfödare

68468720_2605069559754227_2647351642923466752_n.jpg
19756653_2037020503225805_3318754347441650378_n.jpg

Min uppfödning: 

Vad kan du förvänta dig av mig som uppfödare? 

Bluestimes Two är en FCI godkänd kennel, även godkänd av både NKK och SKK. 

Jag försöker i all möjliga mån och min bästa förmåga alltid vara tillgänglig och behjälplig för mina valpköpare. 

Som uppfödare försöker jag vara din bästa support, svara på dina frågor och funderingar eller bara vara ett stöd. 

 Vara tillgänglig med ett brett kontaktnät för bästa möjliga kunskap och att kunna bidra med egna erfarenheter och kunskap med en hyfsat lång erfarenhet. 

Våra hundar som används i avel: 

Alla våra hundar väljs ut med stor omsorg, temprament, hälsa och rastyp är viktigt för mig att vidhålla. Tikar skall ha fyllt minst 2 år för att brukes i vår avel.

Alla hundarna hälsotestas enligt de hälsotester som finns tillgängliga och är för rasen ett krav av de olika organisationerna för rasen (rasförening, NKK,SKK och AKC) 

Vi röntgar för HD,AD (höfter och armbågar) vid vissa tillfällen även rygg om så är önskvärt.

De som används i avel ögonlyses vart år och då passar vi även på att patellaundersöka (knän)

Vi DNA testar alla hundar för full raspanel plus eventuella nya tester som kommer med åren. 

Vi använder i förstahand  hundar med A eller B höfter. 

Vi använder  inga  hundar som påvisat någon defekt på armbågar och heller under inga hundar som påvisat någon form av ögonsjukdom, eller patella. 

De skall vara rätt i storlek, tik 33-43cm , hane 36-46cm, vi avlar inte på fel som i rasstandarden skulle vara diskvalificerande i ras standarden. Även om detta kan anses som en bagatell och bara ett utseende så är det vad vi som goda uppfödare har att hålla oss till enligt rasens bestämda standard.  

OM hunden har så enormt goda kvaliteer som överser dessa andra kriterier så kan man självklart göra undantag men då skall det vara så stora fördelar att det väger upp ALLT det andra. Så länge det inte har med hälsa eller temperament att göra. Som uppfödare ser jag ingen vits att föda upp på allt som har 4 ben. 

De flesta av våra hundar är även utställda, detta för att få en “second opinion” utifrån för att veta att vi verkligen avlar på en bra rastyp.

 Alla våra hundar gör någon typ av aktivitet för att jag verkligen skall kunna utvärdera deras temperament och vad man behöver tänka på inför eventuell parning. Det är viktigt för mig att det blir en så god “match” som det bara kan bli. 

Våra hundar skall i största möjliga mån vara en mycket god rasrepresentant både i typ, hälsa och temperament. 

Hos oss kan du oftast träffa bägge föräldrarna då jag har de flesta hanarna i min ägo enbart för att jag i största möjliga mån vill kunna bilda mig en genuin uppfattning om hundarnas temperament , goda sidor och “dåliga” sidor. 

Mitt mål: 

Jag föder i första hand upp för min kärlek till denna helt fantastiska ras och viljan att dela med mig av den så fler skall få lära känna och uppleva denna otroligt arbetsvilliga clown, en ras som inspirerar med sin enorma personlighet och otroliga familjekärlek. Detta är en otroligt kul ras som vart en är en speciell individ som sprider många skratt , kärlek och glädje. 

Men mitt mål är att föda upp en mycket god rasrepresentant, frisk, sund, med bra temperament och en härlig vilja att vara med på allt. Men framför allt att få vara en högt älskad familjemedlem! 

bottom of page